Undervisningsministeriet
0   153

»Ministeriet har afmonteret sin indsigt«

»Der er ingen mennesker tilbage, som har konkret indsigt i uddannelsen. Ministeriet har afmonteret sin indsigt i læreruddannelsen«, siger formanden for lærer- og pædagogseminariernes bestyrelsesforeninger, skoleleder Søren Christian Jensen.

»Embedsmændene har til opgave at placere læreruddannelsen i et samlet uddannelsesbillede, så det svarer til de politiske krav. Når der skal lægges ånd og indsigt på, bliver de nødt til at kalde seminariefolk til«.

Artiklen fortsætter under banneret

Det samme er sket på pædagogseminariernes område, og konsekvensen er, at lovgivningen kan komme til at køre helt af sporet, advarer Søren Christian Jensen.

»Bag ministeriets mure er der ingen, der vil være i stand til at gennemskue det, hvis der sker en skævvridning, for djøf'ere tænker på en bestemt måde. Nu er ministeriet nødt til udelukkende at spørge seminarieverdenen og organisationerne til råds. Men da vi selvfølgelig er parter i sagen, så tager man ikke i tilstrækkeligt omfang hensyn til vores argumenter, og ministeren og de øvrige politikere har derfor let ved at se bort fra vores rådgivning og bekymringer«.

Tidligere havde ministeriet eksperter på læreruddannelsesområdet.

»Dengang vidste vi, at de altid fik forelagt de tanker, man gjorde sig i lovkontoret, og uddannelseseksperterne kunne så fortælle, hvordan de så tingene ud fra et uddannelsessynspunkt«, husker seminariebestyrelsernes formand.

»Jeg skal lade være usagt, om det er djøf-synsvinklen, der er årsagen til, at man i den nye lov har lavet linjefag, der i øjeblikket er ved at skævvride læreruddannelsen og ødelægge mulighederne for at dække skolernes linjefagsbehov«, siger Søren Christian Jensen. |


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt