Uskolet

Lærere bør ikke lades alene med it

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For mange danske lærere er brug af computere og mobiltelefoner efterhånden en del af hverdagen. Derfor bør deres elever, som jo har kompetencerne og erfaringen med de nye medier, støtte lærerne i at bruge it bedst og sikrest. Her er fem råd til god it-sikkerhed, når lærere færdes på nettet.

1. Forklar lærerne, at de aldrig må give deres kodeord til computer, telefon eller sociale medier til andre.

2. Aftal med lærerne, at de skal holde sig til sider på nettet, som I på forhånd er enige om som gode sider. Kommer lærerne i tvivl, skal de spørge et barn.

3. Aftal med lærerne, hvor megen tid de maksimalt må bruge på nettet i løbet af ugen og i weekenden.

4. Lær lærerne, at der ikke er stor forskel på at møde mennesker på nettet og i virkeligheden. Derfor skal lærere også være forsigtige, når de møder fremmede på nettet.

5. Undgå at forsøge at forklare, hvad der rent teknisk er galt, når et problem opstår. De forstår det ikke. Oftest vil en simpel opfordring være den bedste løsning for at undgå en hysterisk reaktion. Prøv for eksempel med: »Har du prøvet at slukke og tænde igen?«

 

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.