Debat
0   253

Er Folkeskolen brugbart som fagblad?

I Glostrup har forældre, elever og personale gennem længere tid været i oprør over kommunalbestyrelsens planer for ny skolestruktur: Én kommune er lig ét skoledistrikt og overbygningsskole i stedet for 0.-9. klasse på alle folkeskolerne. Der er blevet demonstreret, skrevet læserbreve, holdt møder og diskuteret. Bekymringerne er mange. Lærernes »fagblad« vælger at sætte en lille notits på side 17 i nummer 24.

Og hvad med kampen for efterlønnen? Det er nu, der skal lægges pres på partierne, hvis efterlønnen ikke skal tabes. Hvorfor fylder det ikke noget i lærernes fagblad? Der er tusindvis af psykisk nedslidte lærere, der har brug for denne mulighed for at kunne trække sig tilbage i værdighed.

Artiklen fortsætter under banneret

Efter min mening bør lærernes fagblad i langt højere grad bakke op om aktiviteter for bedre arbejdsmiljø for lærerne.

Svar:

Kære Lene Jessen. Kritiske læsere skal man altid være glad for. Men det er ærgerligt, at du ikke læser folkeskolen.dk, hvor vi har bragt to store artikler om planerne i Glostrup:

5. oktober: »Glostrup-lærere i oprør over radikal strukturændring«.

Og 13. oktober, da kommunens plan ikke blev vedtaget: »Plan om kæmpe overbygningsskole i Glostrup nedstemt«.

Formanden for Glostrup Lærerkreds er citeret i begge artikler. Og det er herfra, den notits, du omtaler, er blevet klippet til det trykte blad. Der er ikke mulighed for i det trykte blad at bringe fyldestgørende artikler om de mange planer i de enkelte kommuner, og de når også ofte at blive forældet, inden bladet udkommer. Derfor bringer vi enkelte eksempler i bladet og dækker ellers emnet løbende som nyheder på nettet. Her har folkeskolen.dk hver måned cirka 160.000 besøg.

Jeg håber, at du kan overtales til at abonnere på nyheder fra folkeskolen.dk - du kan også læse dem direkte på din smartphone.

Vi har skrevet et helt tema om efterløn i foråret, da debatten for alvor gik i gang, så jeg synes, at vi har været på forkant med det emne. Vi dækker det desuden løbende, når der sker noget nyt.

Jeg mener bestemt, at vi kan kalde os lærernes fagblad uden at sætte ordet i citationstegn - og jeg håber, at du vil se os som en helhed, både net og blad. For vi lægger mange kræfter i at få de to platforme til at fremstå som et samlet medie.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ