Debat
0   223

Gør det, du er bedst til – det gør lærerne

Hvis det står til Stina Willumsen, rådmand for Socialistisk Folkeparti i Odense, kan det faglige niveau i folkeskolen højnes ved at indsætte ikke-læreruddannede til at varetage undervisningen i for eksempel musik og sløjd.

Ifølge Stina Willumsen skal tømrersvend Sørensen blot have et mindre pædagogisk kursus - og så er han klar til at sikre fælles mål i det fremtidige materiel design (folkeskolen.dk 17. oktober).

Artiklen fortsætter under banneret

Andre røster taler om pædagogerne som de eneste, der kan varetage opgaven med at styrke elevernes relationskompetencer.

Efter min mening kunne man lige så vel spørge sig selv, om murersvenden da ikke kunne få job som ortopædkirurg? Begge faggrupper bruger jo hammer og mejsel!

Eller om tandlægen ikke kunne arbejde på en olieplatform i Østersøen. Her bruges nemlig også bor.

Folkeskolelovens paragraf 28 slår fast, at man skal være læreruddannet for at varetage undervisningen i folkeskolen.

Det er ingen tilfældighed.

At være læreruddannet betyder, at vi har en faglighed i forhold til undervisningsopgaven. Vi er professionelle i forhold til opgaven med at sikre, at eleverne når Fælles Mål.

Det er med den faglighed i baghånden, at lærerne - trods et årti med konstante krav for færre resurser - stadig har kunnet sikre faglighed i folkeskolen.

Hvis Socialistisk Folkeparti efterlyser øget faglighed, så kan jeg anbefale at afsætte resurser til efteruddannelse, skabe bedre rammer og vilkår for de studerende på læreruddannelsen, indføre et maksimum på 24 elever i klasserne, indføre flere tolærerordninger i klasserne, styrke modersmålsundervisningen og fastholde det vejledende timetal som det minimale.

Så skal vi - lærerne - nok fortsat tage os af udviklingen og fagligheden i folkeskolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ