Lærerne i Odder øver sig med iPad

Lærerne i Odder har brugt en del af efterårsferien på at øve sig i brugen af deres nye iPad. Egentlig havde Odder Kommune besluttet, at elever, lærere og pædagoger skulle have deres ny tablet-pc'er samtidig, men kredsen greb ind.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi talte med kommunen om, at det var hensigtsmæssigt, at lærerne fik deres iPad først, så man kunne sørge for, at der kom noget godt ud af det. At lærerne blev inddraget i arbejdet og havde mulighed for at øve sig, inden eleverne fik deres iPad", siger formand for Skanderborg-Oder Lærerkreds Bent Eriksen.

Et par klasser i Odder har netop fået deres iPad, og ved udgangen af januar 2012 skal alle 2300 elever i kommunen have en tablet-pc. Kommunen ønsker at gøre Odder til et it-mæssigt fyrtårn. På nuværende tidspunkt er der fire elever om hver computer på skolerne.

Skanderborg-Odder Kommune har købt iPads for knapt 8 millioner kroner.

Lærere og pædagoger vil få et kursus i, hvordan de kan arbejde med tablet-pc'en. Det er en del af aftalen med det firma, der har leveret udstyret.

"Endnu ved ingen helt, hvad iPad'en kan bruges til. Den kan bruges som andet materiale - computere, interaktive tavler -  men det kommer hen ad vejen med erfaringerne. Endnu er det helt ubeskrevet, og der er jo i hvert fald ikke en lærer indeni", siger Bent Eriksen.

"Lærerne har kastet sig over den, har jeg hørt - og senere finde man så ud af, hvad man kan putte i den af software. Eleverne er i fuld gang med at bruge tablet'en til billeder, musik og chat. På de områder kommer de hurtigt foran, men på alt det andet kommer lærerne ind".