Anmeldelse Biologi
0   262

Danske rovdyr

Fakta


Titel
Danske rovdyr

Forfatter
Jørgen Liljensøe

Pris
199,95 kroner

Sider
62 sider

Type
Bog

Forlag
Borgen

I Danmark er det ikke lige de store og farlige rovdyr, vi har flest af. Alligevel er der nogle rovdyr, som holder til hos os, og som er en naturlig del af den danske fauna. Det er disse dyr, der beskrives i denne bog.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen starter med en generel beskrivelse af rovdyr og fødekæder, førend beskrivelserne af de enkelte dyr begynder. De er skåret over samme læst og starter med størrelse og udseende, hvorefter det handler om jagt og føde, boet og formering for til sidst at slutte af med resultatet heraf, nemlig ungerne. De sidste par afsnit handler om henholdsvis de forsvundne og nytilkomne arter såsom vaskebjørn.

Teksten er skrevet i et let tilgængeligt sprog, hvor de sværere ord er udeladt. Undervejs ledsages den af små faktabokse, hvor man kan finde noget særligt om det enkelte dyr. Illustrationerne består af tegninger, der alle er gode og tydeligt viser, hvad de skal.

Bogen er rigtig god og kan sagtens bruges i undervisningssammenhænge fra 4. klasse. Dog skal man være opmærksom på, at tegninger som dem, der er brugt i bogen her, ikke i samme grad som fotos appellerer til de større børn, og det uanset kvaliteten af tegningerne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.452 andre er allerede tilmeldt