Derfor er der ingen forsikringsbonus til lærerne i 2011

Lærerstandens Brandforsikring har udsendt 137.000 breve med det triste budskab, at der ikke bliver nogen anciennitetsrabat til de forsikrede i 2011. Forsikringsselskabet vil arbejde med ny måde at udarbejde rabatterne på i fremtiden.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De københavnske kældre er i 2011 blevet fyldt med vand under kraftige skybrud tidligere på året. Sammen med den generelle finanskrise koster det nu den årlige anciennitetsrabat for medlemmerne af Lærerstandens Brandforsikring.

"Vores medlemmer blev desværre i høj grad ramt af skybruddet, og det har medført anmeldelser af over 6.800 skader i LB mod 1.400 skader ved skybruddet i august sidste år. Selv når genforsikringen har betalt sin betydelige andel, vil LB's udgifter være betragtelige", skriver forsikringsselskabet i et brev til 137.000 forsikrede i selskabet.

I brevet skriver forsikringsselskabet desuden:

"Vi ønsker også fremover at belønne vores loyale medlemmer, og vi vil derfor udarbejde nye principper for fremtidig udbetaling, der afspejler sammenhængen mellem antallet af anciennitetsår og LB's økonomiske resultat".

Ny model

"Tidligere fik man en procentdel af sin præmie udbetalt, men vi vil ind og se på det, så vi udbetaler ancienitetsrabat i forhold til årets resultatet. På et godt år vil der være flere penge og på et dårligt vil der være færre. Det er i sidste ende op til vores bestyrelse at afgøre, hvordan det skal være," fortæller direktør i Lærerstanden Brandforsikring, Jørn Anker-Svendsen.

"Vi vil ikke derhen, hvor vi kan ende med at skulle forhøje præmierne for at have råd til at give rabat, og det kunne vi reelt have endt med i år", siger Jørn Anker-Svendsen.

Lærerstandens Brandforsikring kan både ende med et reelt underskud og et lille overskud for 2011.

"Vi kan ikke lukke bøgerne før den 31/12, for hvis der kommer en brandstorm mellem jul og nytår, så vil det påvirke resultatet. Men efter EU har besluttet at lave en hjælpepakke, er markederne steget. Så vi kan måske gå i nul med vores investeringer, og selvom det ikke er imponererende, så er det langt bedre, end hvis du havde spurgt mig for nogle uger siden", siger Jørn Anker-Svendsen.

Powered by Labrador CMS