Forskning Unge
0   482

Drenge ryger af uddannelsessporet

37 procent af de drenge, der tager en gymnasial uddannelse, er ikke kommet videre i uddannelsessystemet, tre år efter at de gik ud af gymnasiet. Det viser undersøgelsen »Hvor blev drengene af?«, som to forskere - Camilla Hutters og Rikke Brown - har gennemført for Center for Ungdomsforskning.

Navnlig mænd med dårlige karakterer til studentereksamen får ikke en videre uddannelse. Flere taler om, at de går i stå, når de forlader de gymnasiale uddannelser, eller om ikke at kunne sparke sig selv i gang. Men de mandlige studenter oplever også, at der er alternative karriereveje og jobmuligheder, der ikke kræver en videregående uddannelse. For eksempel at blive selvstændig. Flere af dem ønsker at udrette noget og at prøve det af i praksis, fortæller de i undersøgelsen.

Læs: »Hvor blev drengene af?« på cefu.dk

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
422 andre er allerede tilmeldt
Netværk for UU-vejledere

NYHED! Vidste du, at du lige nu læser på Folkeskolens nye faglige netværk for UU-vejledere?

Tilmeld dig netværket og få en mail med ny faglig viden, forskning og erfaringsdeling.

 

 

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.