Forskning

Drenge ryger af uddannelsessporet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

37 procent af de drenge, der tager en gymnasial uddannelse, er ikke kommet videre i uddannelsessystemet, tre år efter at de gik ud af gymnasiet. Det viser undersøgelsen »Hvor blev drengene af?«, som to forskere - Camilla Hutters og Rikke Brown - har gennemført for Center for Ungdomsforskning.

Navnlig mænd med dårlige karakterer til studentereksamen får ikke en videre uddannelse. Flere taler om, at de går i stå, når de forlader de gymnasiale uddannelser, eller om ikke at kunne sparke sig selv i gang. Men de mandlige studenter oplever også, at der er alternative karriereveje og jobmuligheder, der ikke kræver en videregående uddannelse. For eksempel at blive selvstændig. Flere af dem ønsker at udrette noget og at prøve det af i praksis, fortæller de i undersøgelsen.

Læs: »Hvor blev drengene af?« på cefu.dk