Debat
0   170

Enhedslisten vil presse på for folkeskoleforbedringer

Det nye regeringsgrundlag ser heldigvis ud til at betyde forbedringer af folkeskolen. Men der er stadig lang vej til den bedre folkeskole, som vi i Enhedslisten arbejder for.

Vi er helt på linje med regeringen, når den udviser tillid til lærere og skole og ønsker mindre politisk styring. Faktisk vil jeg mene, at vi er skridtet foran. Vi vil ikke bare smile positivt til kommuner, der søger dispensation for nationale test og elevplaner - vi vil afskaffe de test, som i bedste fald er ligegyldige og i værste fald skadelige. Ligesom vi vil afskaffe de standardiserede elevplaner, der dikterer lærernes evalueringskultur og kræver ufattelige mængder af tid. For vi vil indrette en folkeskole, hvor lærernes kompetencer kommer i spil.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi vil skabe gode rammer for lærernes arbejde, hvor der er plads og tid til den enkelte elev og til fællesskabet. Derfor vil vi blandt andet hæve minimumstimetallet, så det svarer til det vejledende timetal, vi vil sænke loftet over klassekvotienten til maksimum 22 elever i klasserne, og så vil vi sikre, at morgendagens skole er nyrenoveret og giver eleverne sunde læringsmiljøer.

Vi ønsker en folkeskole, hvor lærerne er uddannede i de linjefag, de underviser i, og vi vil klæde lærerne og skolerne bedre på til det krævende, men nødvendige ansvar, det er at lave en folkeskole for alle elever uanset baggrund og forudsætninger.

Vi tror på, at lærerne er de bedste til at organisere undervisningen. Men vi ved også, at det er på Christiansborg, der skal skabes de nødvendige forudsætninger. Derfor arbejder vi for, at både finansloven 2012 og det forestående partnerskab om folkeskolen vil skabe grobund for reelle forbedringer for folkeskolen. Lad os håbe, at vi får regeringen med.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ