Debat

Kvaliteten dumper

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Medlemmer af Danmarks Lærerforening på Korsvejen Skole, Kastrup, har med tilfredshed konstateret, at DLF's kongres i efteråret 1998 vedtog som et overordnet krav, 'at den samlede tid til forberedelse og efterbehandling skal bringes i overensstemmelse med de øgede krav til undervisningen i folkeskolen'.

Det vil sige, vores F-tid skulle som minimum bevares, i hvert fald ikke forringes.

Vi må derfor på det skarpeste tage afstand fra det meget åbne mandat, hovedstyrelsen nu har givet vores forhandlere.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Konsekvensen af, at tiden til forberedelse frigøres fra undervisningstimetallet, vil være, at den enkelte lærer vil få øget sin undervisningsforpligtigelse, uden at der følger mere F-tid med.

Endvidere er det helt uacceptabelt, at tiden til arbejdet med udviklingen af folkeskolen skal finansieres ved, at F-tiden forringes kraftigt. Dele af den heraf frigjorte F-tid samles til begrebet 'Kompetenceudvikling' og udfyldes blandt andet med udvikling af skolen. Resten af den frigjorte F-tid vil åbne mulighed for en betydelig stigning i undervisningsopgaven.

Endelig finder vi tendensen til den stærkt øgede decentralisering ødelæggende for det fagretlige system.

Vi opfordrer derfor vore forhandlere til at arbejde for, at

- den enkelte lærers samlede arbejdsbyrde ikke forøges

- fastholde Kommunernes Landsforening i sit forpligtende samarbejde omkring 'Folkeskolen år 2000' ved at præcisere, at kvalitet tager tid

- sikre aftaleretten

- sikre centralt aftalt tid til klasselæreren og til individuel forberedelse.

På medlemmernes vegne

Hanne Sørensen

tillidsrepræsentant

Korsvejens Skole, Kastrup