Anmeldelse Specialundervisning
0   310

Specialpædagogik nummer 4, august 2007

Fakta


Titel
Specialpædagogik nummer 4, august 2007


436,50 kroner for seks numre

Type
Tidsskrift

Forlag
Tidsskriftet Specialpædagogik

Fagtidsskrifter er ofte udgivelser drevet af ildsjæle. Her honoreres artikler kun med den tilfredsstillelse, det giver at dele viden og erfaringer med andre.

Artiklen fortsætter under banneret

Tidsskriftet "Specialpædagogik" er en inspirator for specialpædagogisk forskning og udviklingsarbejde samt en mulighed for udveksling af "best practice" fra forskellige områder af det specialpædagogiske felt.

Et af de store spørgsmål på det specialpædagogiske område er, hvordan man imødekommer dilemmaet mellem speciel støtte i forhold til funktionsnedsættelser eller -hæmninger, samtidig med at deltagelsen i fællesskabet sikres? Her er selvværd en central dimension og fokus i dette nummer.

Fil.dr. Dennis Groth fra Sverige har i sin forskning undersøgt, hvad elever og lærere opfatter som meningsfyldt i specialpædagogiske sammenhænge, med særlig vægt på elevens selvopfattelse og selvværd.

Teaterbygningen Fanefjord beskriver, hvordan det praktiske og musiske kan få det hele menneske i samspil med andre og komme "ud over rampen", og hvordan det kan medvirke til individuel og fælles selvværd. "Handicapbussen" anskuet som mobilt læringsrum, der også kan bidrage til selvværd, er en anderledes vinkling.

I dette nummer præsenteres også det visuelle kommunikations- og læringsmiljø Basecube til genoptræning af afasiramte, et kursusforløb med PECS, og hvordan der kan fortælles historier for elever med multiple funktionsnedsættelser. En tiltrængt ny definition på dysleksi bliver der også plads til samt anmeldelser af ny litteratur til egen fordybelse.

Det er vigtigt med disse fagrelaterede tidsskrifter. Lad os håbe, ildsjælene ikke brænder ud, før der er nye, der kan overtage opgaven.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.259 andre er allerede tilmeldt