Anmeldelse

Självklart!

Självklart!

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er en fryd at lære dette materiale til undervisning i norsk og svensk i overbygningen at kende. Det består af en tekstbog på 100 sider, en dobbelt-cd, hvor alle bogens tekster er indtalt, og en lærervejledning. Denne er klar, tæt, informativ; den afsluttes med en glimrende "mediefortegnelse". Tekstbogen er både funktionel og smuk, overskuelig og tilpas varieret.

Fakta:

Titel: Självklart!

Forfatter: Lena Bülow-Olsen, Susanne Kjær Harms, Vibeke Skaarup

Type: Bog med cd

Forlag: Alinea

Valget af bidrag virker træfsikkert: oplagt appel til eleverne, passende sproglig sværhedsgrad (der er gloseliste i vejledningen), god litterær kvalitet. Mængden og arten af ledsagende oplysninger og spørgsmål virker velovervejet og passende. Illustrationsmaterialet er på alle måder i top. Det er hentet fra de to nabolande, hvorfra teksterne jo kommer, og det spiller fint sammen med teksterne. Stor ros også til gengivelsen og placeringen af tekster og billedstof.

Det hele virker særdeles gennemarbejdet og overbevisende. Et fint bud på, hvordan man i danskundervisningen kan skabe fortrolighed med norsk og svensk.