Anmeldelse

GeoMeter for mellemtrinnet

GeoMeter for mellemtrinnet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

GeoMeter med institutionslicens er den danske udgave af programmet The GeoMeter's Sketchpad, som er udviklet i USA. Programmet fungerer intuitivt, hvilket giver brugerne uanede muligheder. Det er opbygget som et windows-program og derfor genkendeligt for eleverne.

Fakta:

Titel: GeoMeter for mellemtrinnet

Forfatter: Mette Vedelsby

Pris: 97,50 kroner

Sider: 32 sider

Type: Hæfte

Forlag: Forlag Malling Beck

"GeoMeter for mellemtrinnet" henvender sig til elever i 4.-6. klasse og er en generel introduktion til geometriprogrammet GeoMeter. Den gennemgående figur er GeoMusen Geo, som guider eleverne igennem bogen. Fint nok for elever i 4. klasse, men nok lidt barnligt for elever i 6. klasse.

I det indledende kapitel introduceres eleverne i programmets opbygning. Resten af bogen er inddelt i kapitler med konstruktion af trekanter, firkanter og cirkler, kapitler med beregning af omkreds og areal samt øvelser i flytninger og symmetri. Der arbejdes med spejling, drejning og parallelforskydning samt konstruktioner af mønstre, fliser og friser.

Opgaverne er opbygget med stigende sværhedsgrader, men er meget selvinstruerende. Eleverne kan derfor arbejde selvstændigt og med mulighed for varierende fordybelse med de valgte emner.

GeoMeter er med sit dynamiske geometriprogram særdeles enkel og brugervenlig, og eleverne kan udfolde deres engagement og fantasi. Virkelig et program, der udnytter pc'ens muligheder.

Bogen er et godt supplement til geometriundervisningen på mellemtrinnet og kan med fordel bruges i en kursusperiode. Sytemerne Sigma, Flexmat og Faktor har undervisningsforløb og henvisninger til, hvordan GeoMeter kan inddrages. Se på www.materialehylden.dk