Anmeldelse Dansk
0   213

Børnenes Ænsyklopædi

Fakta


Titel
Børnenes Ænsyklopædi

Forfatter
Tea Bendix, Hanne Kvist og Elin Algreen-Petersen

Pris
229,00 kroner

Sider
198 sider

Type
Bog

Forlag
Gyldendal

"Børnenes Ænsyklopædi" er med sine 193 sider et stort og morsomt oplagsværk for børn, men også for forældre, bedsteforældre og andre, der arbejder med børn og deres sprogudvikling.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er opfundet lige nu af 63 danske forfattere og tegnere, der har skrevet og tegnet sjovt og klogt, langt og kort om ord som bordskåner, gavtyv, gud, gummiged, hjemve, møgvejr, nonsens, våddragt, urfugl og mange, mange flere.

Det er ikke et egentligt leksikon, men en rigtig stor og tyk bog, som børnene selv kan gå på opdagelse i. Men de kan også tage deres forældre og bedsteforældre med ind i bogens univers. Målgruppen er drenge og piger i alderen fem-ti år. Enten kan de få læst op, eller de kan selv fordybe sig med de sjove og kloge fortællinger og oplysninger, bogen rummer.

Elin Algreen-Petersen, redaktør på Gyldendal, fik i sin tid ideen til bogen, fordi hun lagde mærke til, at hendes lille datter var begyndt at samle på småting som en stump gavebånd, papirrester fra en hullemaskine og slidte hønseringe. Ting, der for en voksen unægtelig ligner skrald, men som for barnet var små skatte, der blev gemt i hver sin pose. Denne barnets fantasi og evne til at få historier ud af ting blev idégrundlaget for bogen.

Ordet ænsyklopædi er med vilje stavet forkert. Sådan kan det svære ord lyde for børn. Samtidig signalerer det hele bogens idé og fortæller, at værket absolut ikke er en klassisk encyklopædi.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.191 andre er allerede tilmeldt