Anmeldelse

Ben liebt Anna

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fortællingen foregår i begyndelsen af det fjerde skoleår. Anna fra Polen er ny i Bens klasse. Hans og de andre klassekammeraters første møde med Anna er ikke positivt, da de synes, at hun er kikset både hvad udseende og opførsel angår.

Fakta:

Titel: Ben liebt Anna

Forfatter: Peter Härtling

Pris: 78,75 kroner

Sider: 70 sider

Serie: Easy Readers

Type: Bog

Forlag: Alinea

Klassens elever er nådesløse over for Anna, og efterhånden bliver det for meget for Ben. Han får medlidenhed med Anna, samtidig med at han uden rigtig selv at vide det begynder at kunne lide hende mere og mere.

En skønne dag opdager Bens storebror, at Ben er meget glad for Anna. De begynder at besøge hinanden og udvikler et godt venskab. I skolen fortsætter drillerierne, men nu over for både Anna og Ben, da klassekammeraterne har fundet ud af, at de flirter lidt med hinanden.

Annas far er arbejdsløs, men ved hjælp af Bens far får han tilbudt et arbejde i en anden by. Det betyder, at Annas familie er nødt til at flytte. Afskeden mellem Anna og Ben efterlader en åben slutning på deres venskab.

Fortællingen giver et realistisk billede af livet i en skoleklasse. Den sproglige sværhedsgrad gør det muligt at anvende teksten fra begyndelsen af 8. klasse.