Anmeldelse

Børnenes køkken

Børnenes køkken

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret
Så kom der en herlig "bibel", "Børnenes køkken". Den mest omfattende børnekogebog, jeg endnu har anmeldt! Allerede i indholdsfortegnelsen bliver sanserne skærpet, nemlig i alt 27 mindre afsnit med sjove ting, der kan fremstilles i køkkenet.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I grove træk er det børnenes kogebog, bagebog, slikbog samt fødselsdagsbog. Det er rart at lave maden selv og få brugt sine sanser, sin fantasi og kreativitet - og så kan man få maden til at smage meget, meget bedre end den færdigkøbte mad. At kunne lave mad giver frihed og selvtillid.

Fakta:

Titel: Børnenes køkken

Forfatter: Katrine Klinken

ISBN: 978-87-567-8358-3

Pris: 199 kroner

Sider: 537 sider

Type: Bog

Forlag: Politikens Forlag

De fleste opskrifter er enkle at følge, men der er også nogle lidt sværere imellem. Grundregler og teknikker er forklaret med trin for trin-illustrationer. "Børnenes køkken" er skrevet for alle, der har lyst til at lave mad og at lære de grundlæggende regler i køkkenet.

I begyndelsen af bogen er der en god vejledning til de små køkkenbrugere. Det lille køkken-kørekort virker som en glimrende hjælp, inden man går i gang; og forfatterens ide med udarbejdelse af en tidslinje giver overblik i madlavningen. Ved hvert afsnit findes en dobbeltside med billeder af de redskaber, der skal anvendes, en flot ide.

Andre positive ting er, at billederne er placeret ved opskriften, at fremgangsmåden er markeret med tal på en lodret snor, og at sværhedsgraden er markeret med kageruller. Bogen slutter med et meget overskueligt register og et par sider med mål og vægt samt nogle web-adresser. En særdeles anbefalelsesværdig kogebog.