Debat

Overenskomst­pensionen må ikke forringes

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle lærere skal have en reallønsudvikling ved de kommende overenskomstforhandlinger. Lønstigninger skal ikke kun gå til andre faggrupper. Og vi skal have en arbejdstidsaftale, der lever op til de krav, vi tidligere har stillet.

Disse to krav er alle vist enige om skal opfyldes.

Der er også andre ting, der skal opfyldes ved de kommende overenskomster. Pensionen for os overenskomstansatte må ikke forringes. Det bliver den, hvis der ikke tilføres flere midler. På grund af at flere lærere får invalidepension, primært på grund af psykisk nedslidning. Og på grund af at vi lever længere. Begge dele betyder, at alderspensionen for overenskomstansatte bliver forringet, hvis der ikke tilføres flere midler (lig med at pensionsprocenten skal forhøjes). Og selvfølgelig skal der samtidig arbejdes for, at lærere ikke nedslides i folkeskolen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Så skal vi udbygge vores nuværende områdeordning. Lærere i de »dyre« område af landet skal simpelthen have udbygget løntillæggene, i stedet for at de er blevet afviklet de sidste ti år.

Det vil jeg arbejde for i den kommende hovedstyrelse.

»Og selvfølgelig skal der samtidig arbejdes for, at lærere ikke nedslides i folkeskolen«
Powered by Labrador CMS