Debat
0   90

Overenskomst­pensionen må ikke forringes

Alle lærere skal have en reallønsudvikling ved de kommende overenskomstforhandlinger. Lønstigninger skal ikke kun gå til andre faggrupper. Og vi skal have en arbejdstidsaftale, der lever op til de krav, vi tidligere har stillet.

Disse to krav er alle vist enige om skal opfyldes.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er også andre ting, der skal opfyldes ved de kommende overenskomster. Pensionen for os overenskomstansatte må ikke forringes. Det bliver den, hvis der ikke tilføres flere midler. På grund af at flere lærere får invalidepension, primært på grund af psykisk nedslidning. Og på grund af at vi lever længere. Begge dele betyder, at alderspensionen for overenskomstansatte bliver forringet, hvis der ikke tilføres flere midler (lig med at pensionsprocenten skal forhøjes). Og selvfølgelig skal der samtidig arbejdes for, at lærere ikke nedslides i folkeskolen.

Så skal vi udbygge vores nuværende områdeordning. Lærere i de »dyre« område af landet skal simpelthen have udbygget løntillæggene, i stedet for at de er blevet afviklet de sidste ti år.

Det vil jeg arbejde for i den kommende hovedstyrelse.

»Og selvfølgelig skal der samtidig arbejdes for, at lærere ikke nedslides i folkeskolen«

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ