Anmeldelse

Leg sproget frem

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Over et hundrede sproglege for de tre- til otteårige er indholdet i denne bog. Efter en introduktion følger en beskrivelse af de enkelte lege, der er inddelt efter type, for eksempel lege med lyde og grimasser, lege med rim og remser, sprog og sanglege med musik, krop og bevægelse, lege med bogstaver, ord, sætninger og samtale samt fortælling og indre billeder. I forbindelse med de enkelte lege er angivet formål, og hvilken aldersgruppe de er velegnet til.

Fakta:

Titel: Leg sproget frem

Forfatter: Lotte Salling

Pris: 169 kroner

Sider: 103 sider

Type: Bog

Forlag: Kroghs Forlag

Bogen indledes med kortere teoretiske afsnit om sprog og sproglege, men ellers er vægten lagt på praksis. Der er selvfølgelig en række kendte lege, rim og aktiviteter, men også nyt at hente. Her er de samlet på en overskuelig og praktisk måde og sat ind i en pædagogisk ramme. Legene er beskrevet levende og engageret. De er alle afprøvet i praksis. Mange lege kan leges på flere måder, og der lægges op til, at deltagerne er med til at udvikle og ændre de enkelte lege. En del af legene vil være særdeles velegnede i forbindelse med sproglig opmærksomhed i børnehaveklassen og 1. klasse.

Bogen er illustreret med en lang række sort-hvide fotografier, der viser grupper af glade børnehavebørn i gang med forskellige sproglege. Kan anbefales til brug i daginstitutioner og indskoling.