Anmeldelse

Vulkaner

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vulkaner" er en udgivelse i Geografforlagets serie "GO Faglig Læsning", og det er bestemt det fokus, der er tydeligt i denne bog: Et klart afsæt i geografisk faglige elementer, hvor målgruppen fra 2.-6. klasse kan få spændende og lærerig viden om vulkaner og de geografiske aspekter, der er forbundet med dem.

Fakta:

Titel: Vulkaner

Forfatter: Stine Andersen

Pris: 100 kroner

Sider: 39 sider

Serie: GO Faglig Læsning

Type: Bog

Forlag: Geografforlaget

Vulkaner har som naturfænomen ofte interesseret børn, og denne bog giver bestemt lyst til fordybelse. Den er skrevet i et godt og læsevenligt sprog, og samtidig indeholder den en række spændende faglige områder.

Bogen har afsnit som: "En vulkan i udbrud", "Et kig ind i vulkanen", "Jordens indre", "Verdens største puslespil", "Island - en varm ø", "Kontinentet der forsvandt" og "Dødelige vulkanudbrud". Alle afsnit er godt beskrevet med gode kort, illustrationer og billeder.

Der er også en god sammenhæng mellem illustrationer og tekst, som giver eleven god mulighed for indsigt og viden.

I forbindelse med denne udgivelse kan man også læse fortællingen om Niels, som drømmer sig ind i vulkanernes verden. Dette sker i bogen "Vulkanen viser tænder", der hører sammen med bogen "Vulkaner".

"Vulkaner" er et godt materiale, som elever vil kunne arbejde med i selvstændige processer, og kunne bestemt give anledning til videre arbejde i geografiundervisningen, hvor der gås i dybden.

Anbefales til geografi i 2.-6. klasse og til geografilærerens hjemmebibliotek.

Powered by Labrador CMS