It-kørekort til to lærere

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Informationsteknologi (IT) er kommet for at blive. Derfor skal den ind i undervisningen, så dens muligheder udnyttes optimalt af både elever og lærere. Dette kræver, at lærerne lærer computeren at kende, og Undervisningsministeriet har derfor udviklet et pædagogisk IT-kørekort for lærere. Søren Strøm Nielsen og Poul Thomsen fra Højene Skole i Hjørring har som de første erhvervet sig det pædagogiske IT-kørekort. De har i fællesskab med deres kolleger arbejdet med IT-kørekortet siden efteråret.

For at få det pædagogiske IT-kørekort skal man følge et 'Skole-IT'-kursus og desuden aflevere beskrivelser af, hvordan man kan integrere IT i undervisningen i sin egen klasse.

Siden de første pilotkurser startede i efteråret, er omkring 500 lærere gået i gang med 'Skole-IT'-kurset. Det består af to kursusmapper med opgaver og øvelser, en konference på SkoleKom, som er skolernes elektroniske kommunikationssystem, en hjemmeside på Internettet og fire udsendelser i Danmarks Radio. Desuden får man hjælp fra en vejleder, der har gennemgået vejlederuddannelsen på Danmarks Lærerhøjskole.

Der er allerede uddannet 35 kursusvejledere, men i løbet af foråret vil yderligere 120 komme til. Man kan tage IT-kørekortet på Danmarks Lærerhøjskole, lærerseminarierne, amtscentrene og på pædagogiske centraler. Man kan læse mere om IT-kørekortet på Skole-IT's hjemmeside: www.skole-it.dk

Powered by Labrador CMS