Debat

Folkevalgtes lønninger

Ifølge Magisterbladet DM, modtager formanden for DLF næsten 1,6 mio. om året inklusiv sine faglige bestyrelsesposter. Er så høje lønninger overhovedet foreneligt med et offentligt ombud?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Magisterbladet nr. 16 2011, bringer en artikel, som viser hvor meget formanden tjener om året, i en række fagforeninger. I følge artiklen tjener vores, dvs. DLF formand, Anders Bondo Christensen 1.568.000 inklusiv de honorarer fra bestyrelsesposter i KTO, Lån & Spar, vores Pension.

Det er i parentes bemærket ca. 100.000 mere, end landets statsminister modtager om året.

Jeg er nyt medlem af DLF og min forundring over formandens høje løn, må ses i det lys. Der findes måske en fornuftig forklaring. Men det er rigtig mange penge og med så stor en løn, bliver jeg da også eftertænksom, mht. hvad næstformænd, bestyrelse og andre politisk valgte modtager i DLF? Men mon ikke der findes et regnskab, et eller andet sted som medlemmer har adgang til, som kan oplyse mig om det.
Her og nu er det kun forundringen over, at en folkevalgt, kan modtage så store beløb for sit arbejde. På det foreliggende, synes jeg i hvert fald det er alt for mange penge til en formand, for en fagforening.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det er f. eks. næsten dobbelt så meget som formanden DM tjener om året. Og jeg er meget enig med formanden for DM, som til denne sag siger: "Vi vil ikke tilskyde til pamperi i DM. Lønnen skal være i orden, men den må ikke blive så høj, at politisk arbejde bliver en selvstændig karrierevej. Man må hverken vinde eller tabe på at være formand for DM sammenlignet med det job, man ellers kunne have haft".

Er det ikke et synspunkt som DLF's medlemmer kan tilslutte sig?