Anmeldelse Tosprogede
0   167

Den sproglige dimension i alle fag

Den sproglige dimension i alle fag

Fakta


Titel
Den sproglige dimension i alle fag

ISBN
9788799299188


Filmen kan ses gratis på filmkompagniet.dk

Type
Dvd

Forlag
Filmkompagniet

"Man lærer sproget ved selv at bruge det" - så klart og enkelt siges det af en lærer i filmen. Med denne film har Marianne Rasmussen igen produceret en glimrende formidling af best practice. Denne gang med fokus på tosprogede elever.

Artiklen fortsætter under banneret

I seks korte kapitler om den sproglige dimension i fagene kigger vi ind i fem klasser fra 1. til 9. i fagene dansk, matematik, natur/teknik, fysik og biologi på Sølystskolen i Silkeborg. Som et supplement til undervisningsscenarierne kommenterer elever og lærere løbende det, vi ser, og delagtiggør os i de fordele, de oplever.

Vi ser, hvordan lærerne ved aktivt at arbejde for, at fagenes sprog kommer til at indgå i elevernes eget ordforråd, styrker deres muligheder for at få det fulde udbytte af undervisningen. Teksterne åbnes, og begreberne konkretiseres. Lærerne har øje for, hvor eleverne er i deres sproglige udvikling.

Med dansk som andetsprog skrevet ind i samtlige fag i Fælles Mål 2009 får lærerne med dette materiale rigtig god inspiration til arbejdet. Den arbejdsindsats er der brug for, det viser den sidste Pisa København og det netop offentliggjorte OECD reviews of Migrant Education 2010. Filmen anbefales til alle, der underviser tosprogede elever, især faglærere.

Materialet kunne nemt kvalificeres med et lille hæfte, som kunne vedlægges filmen, så hovedbudskaberne fastholdes for lærerne. En oplagt opgave for Kitte Søndergaard Kristensen og Joan Hellqvist Madsen, som har indgået i udviklingen af dette inspirerende materiale.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ