Anmeldelse

Vi ses på fredag

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er det farligt at tage en butiksuddannelse, så man for eksempel kan få fast arbejde i Matas? Ja, for det kræver, at man skal være væk hjemmefra i fire kursusperioder på to år, og det har mange indvandrerpiger og deres familier det rigtig dårligt med. Der kan jo ske alt muligt for en ung uskyldig kvinde.

Fakta:

Titel: Vi ses på fredag

Pris: gratis

Type: Dvd

Forlag: Handelsfagskolen

Butiksuddannelsen kræver, at en elev skal på uddannelsesophold på Handelsfagskolen i Jylland og dermed sove ude, måske for første gang nogensinde i den unges liv. Det er klart, at det vækker bekymring. Butiksbranchen har oplevet, at unge kvinder må afbryde deres uddannelse af denne grund.

Denne lille sobre film er lavet, for at de unge og deres familier kan få ord og billeder på, hvad et skoleophold er. Den fortæller om skolen, undervisningen, indkvarteringen, maden og fritiden. Ramadan, regler og krav på skolen, besøg i byen, barens fristelser, unge og seksualitet kommenteres. To forældre med indvandrerbaggrund fortæller om deres indtryk af skolen efter at have besøgt stedet, og der krydsklippes mellem elevens hjem, skolen og arbejdsplads, så der skabes en forståelse for uddannelsens indhold og undervisningen af de unge.

Filmen kan bruges af lærere i de ældste klasser og kan udlånes til de unge og deres familier, når uddannelsesplanen peger i retning af handelsskolens grunduddannelse. Integrationsministeriet og Undervisningsministeriet med flere har medvirket i arbejdet omkring filmen, og filmens tekst kan vælges på dansk, også med undertekst, tyrkisk, urdu, arabisk og somalisk. Skolens UU-vejleder (Ungdommens Uddannelsesvejledning) kan fremskaffe filmen.