Anmeldelse Samfundsfag
0   355

Danske tropekolonier

Danske  tropekolonier

Fakta


Titel
Danske tropekolonier

Forfatter
Søren Flott, Thomas Laursen

Pris
229,00 kroner

Sider
176 sider

Serie
I kølvandet på Galathea

Type
Bog

Forlag
Jyllands-Postens Forlag

Galathea 3-ekspeditionens verdensomrejse med ekspeditionsskibet Vædderen er afsluttet for længst, men der kommer stadig en del udgivelser i forlængelse af rejsen, og her er Jyllands-Postens Forlag en af de aktive spillere.

Artiklen fortsætter under banneret

"Danske tropekolonier - I kølvandet på Galathea 3" er sidste del af en trilogi, der fortæller om de steder, som ekspeditionen besøgte. Bogen tager os med på en tur til tre af de danske tropekolonier - Trankebar i Indien, Guldkysten i Ghana og Vestindien i USA. Den tager udgangspunkt i personlige fortællinger fra folk, der oplevede de historiske begivenheder på egen krop. Forfatterne har været i historiske arkiver og har gravet dagbøger, rapporter og dokumenter frem, der fortæller om, hvilken kamp for overlevelse det var at opretholde de danske kolonier tilbage i tiden.

Netop de personlige fortællinger gør, at bogen bliver vedkommende og giver læseren indsigt i, hvordan forholdene var for få hundrede år siden. De personlige fortællinger er sat ind i en kontekst, hvor man som læser får ridset de historiske forhold op, samtidig med at man side for side møder meget flotte billeder af de nutidige forhold på de tropiske lokaliteter.

"Danske tropekolonier" er en flot og indbydende bog, der giver læseren en god basisviden og fortælling om livet på de tidligere danskejede tropekolonier. Den er en af de bøger, der bør stå på skolebiblioteket. Kan anbefales til emnearbejder i historie, geografi og samfundsfag i udskolingen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.569 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.677 andre er allerede tilmeldt