Anmeldelse

Haver til maver

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret
Haver til maver er et økologisk sanse- og naturoplevelsescenter med gastronomisk fokus rettet mod børn og unge. Igennem undervisning og oplevelser er det planen at udvikle børns viden om og indsigt i landbrug, madlavning og sunde madvaner.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En skoleklasse får deres helt egen jordlod, hvor de dyrker grøntsager til de seks retter, der er beskrevet i bogen, og samtidig lærer de at lave maden i udekøkkenet. De seks retter er samtidig kogekunst, som alle kan lide: Kartoffelsuppe, grøntsagswok, chili sin carne, hokkaidosuppe, fladbrød med avocado guacamole og spaghetti bolognese.

Fakta:

Titel: Haver til maver

Forfatter: Ole Laursen

ISBN: 978-87-91770-41-8

Pris: 169 kroner

Sider: 96 sider

Type: Bog

Forlag: Jepsen og Co.

Projektet startede ud fra de erfaringer, Aarstiderne har med elever og mad; skolerne kan vælge at have deres egen have eller bare komme op på endagsbesøg og få et indblik i natur og madlavning.

Naturen er kommet langt væk fra hverdagen i mange hjem. Maden bliver i stigende grad hastigt tilberedt, og derfor får eleverne ikke det samme forhold til råvarerne som for bare en generation siden. Der skal mange tiltag til for at holde en god udvikling i undervisningsøjemed.

Bogen er tænkt som en aktiv og spændende opdagelsesrejse mellem natur, haver og maver; en rejse for de nysgerrige og kreative, der gerne vil lære mere om sund mad, gode råvarer, natur, historien, kroppen, naturkræfterne og vores fælles miljø. Den kan bruges som en temabog i natur/teknik-undervisningen, men er også tænkt som en bog, der bør ligge på havebordet hos enhver aktiv og nysgerrig dansk familie.