Anmeldelse Madkundskab
0   310

Haver til maver

Fakta


Titel
Haver til maver

Forfatter
Ole Laursen

ISBN
978-87-91770-41-8

Pris
169 kroner

Sider
96 sider

Type
Bog

Forlag
Jepsen og Co.

Haver til maver er et økologisk sanse- og naturoplevelsescenter med gastronomisk fokus rettet mod børn og unge. Igennem undervisning og oplevelser er det planen at udvikle børns viden om og indsigt i landbrug, madlavning og sunde madvaner.

En skoleklasse får deres helt egen jordlod, hvor de dyrker grøntsager til de seks retter, der er beskrevet i bogen, og samtidig lærer de at lave maden i udekøkkenet. De seks retter er samtidig kogekunst, som alle kan lide: Kartoffelsuppe, grøntsagswok, chili sin carne, hokkaidosuppe, fladbrød med avocado guacamole og spaghetti bolognese.

Artiklen fortsætter under banneret

Projektet startede ud fra de erfaringer, Aarstiderne har med elever og mad; skolerne kan vælge at have deres egen have eller bare komme op på endagsbesøg og få et indblik i natur og madlavning.

Naturen er kommet langt væk fra hverdagen i mange hjem. Maden bliver i stigende grad hastigt tilberedt, og derfor får eleverne ikke det samme forhold til råvarerne som for bare en generation siden. Der skal mange tiltag til for at holde en god udvikling i undervisningsøjemed.

Bogen er tænkt som en aktiv og spændende opdagelsesrejse mellem natur, haver og maver; en rejse for de nysgerrige og kreative, der gerne vil lære mere om sund mad, gode råvarer, natur, historien, kroppen, naturkræfterne og vores fælles miljø. Den kan bruges som en temabog i natur/teknik-undervisningen, men er også tænkt som en bog, der bør ligge på havebordet hos enhver aktiv og nysgerrig dansk familie.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
745 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.467 andre er allerede tilmeldt