Anmeldelse

Juhuu! Nu' det jul!

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er en julekalenderbog skrevet af treogtyve forfattere. Historierne er forholdsvis korte og handler om jul og juleforberedelser i den danske kernefamilie.

Fakta:

Titel: Juhuu! Nu' det jul!

Illustrator: Bodil Nederby

Pris: 159,95 kroner

Sider: 123 sider

Type: Bog

Forlag: DR Multimedie

Der optræder utrolig mange nisser i historierne, enkelte engle, men kun i én historie, "Nissens julekrybbe", omtales den kristne jul.

Historierne er ofte ret muntre. Ligefrem poetisk er historien "Gådefulde julekort", hvor en postarbejder pynter på de færdigtrykte kedelige julekort med glade hilsener, rim og gåder. I denne historie er der en voksen hovedperson, men ellers er fortællingerne skrevet i børneperspektiv med børn som hovedpersoner og fortællere.

Det er jul i vor tid med forbrugerræs og Playstation 3, der skildres. I "Jul på landet" vil en familie holde en gammeldags jul, men den moderne familiefar nænner ikke at hugge hovedet af julegåsen, der ser bedende op på ham. En flæskesteg fra slagteren bliver redningen.

De mange nisser sørger for munterhed og overraskelser i de små hjem, hvor det kun er børn og gamle, der tror på dem.

Juleønsker fylder meget. Her er de største ønsker de sværeste at opfylde - såsom ønsker om en legekammerat eller en ny lillebror eller -søster.

Historien er illustreret med fine farvetegninger. På hver side er der desuden små vignetter med nisser og julepynt.

Historierne kan også fås på cd.

Det er en dejlig bog med en række gode, korte fortællinger. Den er velegnet til oplæsning for børn imellem seks og ti år i skole, daginstitution og hjem.