Påsketur til Ungarn

Kultur- og studierejse til Budapest/Ungarn fra den 17. til den 21. marts med Undervisere, Folkeskolen og Ungarneksperten

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne femdages påsketur for 15 rejsende med fly er en kombineret kultur- og studierejse til Donaus perle, storbyen Budapest. Turen ledes af lærer Georg Sas, som er opvokset i byen og taler både dansk og ungarsk. Vi bor på det centralt beliggende, trestjernede Hotel Benczur kun 15 minutter fra centrum.

Turen byder blandt andet på skolebesøg, sightseeing, besøg i det ungarske parlament og rundvisning i byens storartede operahus. Vi besøger Heltepladsen, Mathiaskirken, Borghøjen, Gellèrtbjerget og den monumentale Sankt Stephan-katedralen. I den smukke provinsby Kecskemèt møder vi foråret og nyder pusztaens stilhed. Vi skal overvære et hæsblæsende hesteshow. Det ungarske køkken oplever vi i den gamle kro. Gullaschsuppen, vinen og brændevinen, pàlinkaen, vil løfte stemningen med nogle ekstra grader.

Den næstsidste dag er programmet valgfrit. Man kan vælge en tur i Szè­chenyi-termalbadet, det indendørs grønsagsmarked, konditoribesøg, shopping eller bare nyde forårsvejret i Budapest. Efter fire uforglemmelige dage forlader vi Budapest og ankommer til Danmark fredag formiddag.

Fakta om rejsen:

Rejseterminen er 17.- 21. marts.

Prisen per person i dobbeltværelse er 5.750 kroner fra Kastrup, 6.450 kroner fra Karup. Vi flyver med det ungarske flyselskab, Malev. Tillæg for enkeltværelse 450 kroner. Tilmelding og oplysninger hos Ungarneksperten, telefon 9716 2061/2166 0542, Sas@ungarneksperten.dk

Med i prisen:

Flyrejse, hotelophold med kvartpension, udflugtsprogrammet, halvpension om tirsdagen, bustransport i Ungarn ifølge programmet.