Vi betyder noget i DLF

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er 70 år, er formand for pensionisterne i Rødovre og har gennem hele mit lærerliv været fagligt engageret. Jeg har siden 2006 været kongresdelegeret for fraktion 4.

Da pensionisterne for fire år siden mistede et hovedstyrelsesmedlem, fik vi Årsmødet, og det har vist sig at være en positiv nyskabelse. Gennem de 28 årsmøderepræsentanter fra hele landet får de kongresdelegerede en større kontaktflade, og Årsmødet er blevet et uundværligt bagland for det ene hovedstyrelsesmedlem.

Som førstesuppleant for Lone Mygind Møller har jeg fulgt hendes arbejde i hovedstyrelsen tæt, og derfor er jeg parat til at stille op som hendes afløser, da jeg tror, at jeg har noget at byde på.

Jeg vil styrke og udbygge Årsmødet og dets betydning, og jeg finder det uhyre vigtigt, at vi som pensionister engagerer os i debatten om den folkeskole, som vi i vort arbejdsliv har været med til at skabe. Her skal vi støtte vore aktive kolleger.

Til Overenskomst 08 skal vi fastholde vore krav om, og at reguleringsordningen skal videreføres og forbedres, og at de decentrale løndele får afsmittende virkning på pensionen, så den får samme udvikling som hele lønnen. Ligeledes må vi kræve, at procentfradraget i U 65/67-tillægget skal bortfalde, samtidig med at tillægget bortfalder ved overgang til folkepensionen.

På Årsmødet 2007 pegede vi som pensionister på, at begrebet skattefri frynsegoder er i uhæmmet vækst på det private område. De indgår ikke i lønstatistikkerne og dermed reguleringen, hvorfor alle offentligt ansatte og hermed også pensionisterne bliver snydt, samtidig med at de skal betale det manglende skatteprovenu i stat og kommuner. Og det er ikke småpenge!

Vi er flere end 16.000 pensionister i Danmarks Lærerforening, så vi har krav på at blive hørt og taget alvorligt.

Kandidat Greta Jørgensen, 2000 Frederiksberg, Kreds 171. suppleant, Per Thornberg, 6000 Kolding, Kreds 111 2. suppleant, Edmond Pedersen, 5792 Årslev, Kreds 82 Greta Jørgensen er valgt som pensionisternes repræsentant uden modkandidat
Powered by Labrador CMS