Lærerliv
0   280

Johanne Ohnemus Christensen

Lærerstuderende Johanne Ohnemus Christensen er 23 år og bor i centrum af København i en lejlighed, som hun deler med en veninde.

Uddannelse: Lærerstuderende på tredje semester, Zahles Seminarium, København.

Artiklen fortsætter under banneret

Familie: En kæreste. Mor og far bor i Århus. Desuden har hun to yngre søstre.

Johanne Ohnemus har studeret ved Zahles Seminarium i halvandet år. Johanne Ohnemus har foreløbig linjefagene musik og dansk. Til jul skal hun vælge endnu to linjefag.

Hun bruger en stor del af sin tid på seminariet, hvor cirka en tredjedel går med undervisning. Resten er selvstudium og gruppearbejde. Derudover er hun holdrepræsentant og har derfor regelmæssige møder med underviserne. Hun er også med i seminariets musikudvalg, hvor hun er med til at planlægge det årlige Melodi Grand Prix og sørge for en god musikkultur ved fredagsbaren og de store fester.

Mit arbejde lige nu:

Vi har lige været i praktik, og nu bearbejder vi det teoretisk. Jeg har netop afleveret en opgave om, hvordan man udarbejder årsplaner.

Mit arbejde om fem år:

Jeg kunne godt tænke mig efteruddannelse, når jeg er færdig med uddannelsen. Enten på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole med et pædagogisk fokus eller læse videre med noget musik. Jeg tror stadig, jeg er studerende om fem år, selv om jeg også glæder mig til at være lærer i folkeskolen. Men jeg kan godt lide at læse.

Efteruddannelse:

Ikke endnu.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Min mor er fra Schweiz, og derfor har jeg dobbelt statsborgerskab. De sidste seks-syv år har jeg sammen med min familie stået på ski i Schweiz. Det er en fed måde at holde ferie på. Man har været ude hele dagen og kan komme hjem med blussende kinder til varm kakao.

2. Jeg kan godt lide filmen »Amélie«, fordi den er finurlig og er en anden måde at se verden på. Det er tiltalende, at man kan leve ud fra det simple.

3. Jeg rejser meget. Uroen her hænger hjemme hos mig og minder mig om en rejse til Indien i maj sidste år. Vi var inde i en butik, hvor en mand ikke ville lade os gå, før vi havde købt den.

4. Den vietnamesiske hat og pengeseddel minder mig om, at jeg var på højskole i Vietnam i et halvt år. Det var her, jeg fandt ud af, at jeg gerne ville være lærer. Jeg har vaklet lidt mellem at skulle på musikkonservatoriet eller seminariet. Jeg var fanget i det prestigeræs, der er om nogle uddannelser. Men i Vietnam fik jeg ro til at finde ud af, at jeg gerne ville være noget for andre mennesker.

5. Danskbogen er grundlæggende, når man gerne vil være dansk­lærer. Den er helt teoretisk, men det er vigtigt, at man som dansklærer kan sit stof - grammatisk og syntaktisk. Den er et tørt redskab, men egentlig meget god. Musikbogen handler om didaktik - læren om at undervise og formidle. Det er vigtigt, at didaktikken er i centrum hele tiden.

6. Min computer er næsten altid i min taske, når jeg tager på studiet. Jeg skriver ikke noter på den, men jeg bruger den til gruppearbejde og opgaver. Den er også god at have, når jeg producerer musik i min fritid.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ