Anmeldelse

Et hul i himlen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvor er det bare godt, at der nu ryddes ud i endnu et tabu! DR1 sendte forleden en god do­kumen­tar­film med titlen: "Et hul i himlen". Her ser vi tre store børn, alle med en af forældrene i fængsel. Alle børnene ville ønske, at deres skæbne havde været anderledes. De sidder med en bøn og en undren til Gud om, hvorfor det kan tillades, at forældre gør noget alvorligt kriminelt.

Fakta:

Titel: Et hul i himlen

Type: Diverse

Forlag: Ovidia Film

Mest af alt handler børnenes historier om savn og svigt, og der fortælles om tro, håb og et liv, der leves på trods. Hvor man skal leve med omgivelsernes fordømmelse, fordi man er én af dem, som har en forælder i fængsel. Socialforskningsinstituttet mener, at mere end 44.000 børn er ramt af en fængselsdom.

Sammen med filmen, der også er udgivet på dvd til skolebrug for 7.-10. klasse, er der lavet et in­ter­aktivt website med undervisningsmateriale om "forbrydelse og straf". Her finder man flere andre børns historier, leksikonopslag, tekster og opgaver, som kan findes i pdf-format lige til at dowloade. Her kan eleverne også finde ud af betydningen af restbevidsthed og rets­sik­kerhed. Der er beskrivelser af strafferammer, domsafgørelser og principper omkring dødsstraf. 

Materialet anbefales varmt til brug i samfundsfag og andre fag, der kan indgå i tværfaglige sam­ar­bejder om det nutidige samfund og børns trivsel. Desuden skal det nævnes, at undervisnings­ma­terialet linkes til Emu, hvor det også vil være muligt, at lærere kan udveksle erfaringer og ideer.