Anmeldelse Tosprogede
0   187

Det er fedt, når man får det hele til at køre

Fakta


Titel
Det er fedt, når man får det hele til at køre

Forfatter
Malene Fenger-Grøndal, Ulla Rose Andersen

ISBN
978-87-7841-435-9

Pris
198 kroner

Sider
176 sider

Type
Bog

Forlag
CDR Forlag

Ni forskellige unge voksne mellem 21 og 33 år med anden etnisk baggrund end dansk fortæller deres livshistorier. I små, letlæste og billedrige portrætinterview zoomes på godt og ondt ind på deres møde med Danmark i almindelighed og med danskernes fællesskab i særdeleshed.

Artiklen fortsætter under banneret

Fællesnævneren for dem alle er, at de på trods af forskellige former for modstand og svære odds har klaret sig godt og har opnået velfungerende liv. Således fungerer fortællingerne som tiltrængte solskinshistorier med sympatiske og reflekterende rollemodeller som hovedpersoner.

De enkelte afsnit er suppleret af en del nyttige og oplysende faktabokse med ordforklaringer, statistik og ikke mindst link til alt fra regler om Statens Uddannelsesstøtte til oplysninger om efterskoler og stemmeret.

Beretningerne er mere udefrabeskrivende end hudløst indfølende og efterlader således ikke de dybe spor. Men som meningsfyldt og opmuntrende læsning og som konkret afsæt for samtaler, sammenligninger og overvejelser fungerer de rigtig godt - i både vejledningssammenhænge og sprogarbejde med store børn og unge med anden etnisk herkomst end dansk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
818 andre er allerede tilmeldt