Anmeldelse

Le dernier défi

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Titel og forsidebillede gør os omgående opmærksomme på alvoren i teksten. Fra start til slut fastholdes læserens aktive opmærksomhed. Udgivelsen er lille af størrelse, men med et indhold, der fylder. Den hører til i serien "Easy Readers" til fransk og bygger på et sprogligt kendskab, der omfatter 2.000 ord.

Fakta:

Titel: Le dernier défi

Forfatter: Isabelle Chaillou

Pris: 83,75 kroner

Sider: 60 sider

Serie: Easy Readers

Type: Bog

Forlag: Alinea

Siderne er forsynet med enkelte gloser, især de mest slangagtige, som man ikke nødvendigvis ellers møder som elev i en dansk 9. klasse. I relation til de enkelte kapitler findes der efterfølgende forskellige oplysninger og opgavetyper. Sidstnævnte består både af traditionelle spørgsmål, der er en kontrol af forståelsen, og af aktiviteter af en mere kreativ karakter, hvor den enkelte elev får mulighed for at klare sig ifølge egne kompetencer.

Et par stikord til indholdet: En klasse i udskolingen fungerer stort set kun hos en enkelt lærer. I de øvrige timer er eleverne ikke i stand til at modtage nogen form for undervisning. På en helt afsindig vis udtænker en gruppe elever de mest vanvittige ideer præget af stor hævn for derigennem at bevise deres mod og samtidig opnå et større selvværd. Læreren, hos hvem undervisningen fungerer, bliver indirekte medvirkende til et fatalt udfald af en af disse elevers styrkeprøver. Dagligdagen i skolen er her et mareridt for alle - elever som lærere. Hvem er skyld i al denne elendighed? Læseren sidder tilbage med en følelse af et ubesvaret spørgsmål.

Udgivelsen er fagligt motiverende.