Anmeldelse

Min pensel hopper

Min pensel hopper

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Min pensel kan finde på at gå en tur. Hen til sommerlandet. Hvor den ser en karrusel. Som er lyserød.

Fakta:

Titel: Min pensel hopper

ISBN: 978-87-91881-04-6

Pris: 75 kroner

Type: Dvd

Forlag: Århus Kommune, Børn og unge

Sprogproduktion, sprogudvikling, fantasi og leg går op i en højere enhed, når pædagog og billedkunstner Lise Thilo maler billeder sammen med børn ned til treårsalderen. På eksemplarisk vis tager hun ukunstlet og i børnehøjde ansvaret på sig som den igangsættende og sprogstimulerende voksne. Gennem konkrete eksempler viser hun, hvor afgørende det er, at den professionelle pædagog er sprogligt bevidst - og nærværende.

Lise Thilos måde at arbejde med børn og billeder på med et både kreativt og sprogligt fokus er vist i filmen "Min pensel hopper", som er produceret af Videncenter for Integration og Sprogstøtte i Århus Kommunes Børn og Unge-afdeling.

Filmen, der varer 19 minutter, tager udgangspunkt i et par situationer med fortællebilleder og eventyr og suppleres af 11 minutters galleri med materialeideer og eksempler på konkrete produktioner.

Med sit dvælende tempo og sine fine billeder er "Min pensel hopper" også som film både æstetisk og appetitlig. Det er en fin og anbefalelsesværdig lille film, der er oplagt at vise på et personalemøde i daginstitutioner, skolefritidsordninger og i indskolingen. Ikke mindst fordi dens pædagogiske tænkemåde ikke blot lægger sig til billedaktiviteter, men let kan overføres til alle situationer, hvor der er børn - og dermed også sprog - på færde.

Powered by Labrador CMS