Anmeldelse

Geometriske former

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Geometriske aktiviteter har altid grebet de fleste elever, blandt andet i kraft af deres håndgribelighed. Materialet her omfatter geometriske former, omkreds-, areal- og rumfangsbestemmelse af legemer med rektangulære sider. Alt er udarbejdet efter teorien om læringsstile og placeret på en cd. Der er mange aktivitetsforslag i de øvelser og opgaver, som alle er lavet i PowerPoint, bortset fra et par enkelte beskrivelser af og vejledninger til materialet. Der er tre aktivitets- og fremlæggelsesbøger om emnerne, forskellige sider til spil og andre muligheder, der er kendt fra læringsstilsteorien.

Fakta:

Titel: Geometriske former

Forfatter: Ella Jensen

Pris: 375 kroner

Type: Cd

Forlag: Ellas Kurser

Man kan finde passende aktiviteter til forskellige klassetrin, selv om der er lang vej fra navn og omkreds på en femkant og så til at finde arealet af en ditto. Måske hører det ikke hjemme her at angive det med to decimaler. En lydfil, der tilsyneladende passer til en fil med repetitionsaktiviteter, burde begynde automatisk samtidig med denne, ellers er det for besværligt.

Der er mængder af forslag til arbejdet ud fra læringsstilsteorien, og heldigvis følger en indholdsfortegnelse med, så man lidt lettere kan finde rundt i de mange filer. Materiale på en cd har den store fordel, at man selv kan redigere det, inden man printer ud til eleverne. Men hvor havde det været dejligt med en autostart af for eksempel indholdsfortegnelsen, så man derfra kunne vælge øvelser ud.

Et åbent materiale, hvor man selv kan rette det til, som man nu finder det nødvendigt. Arbejder man med læringsstile, er der brugbare ideer.