Debat
0   112

Undgå Kilden i Sandkås

Vi ankom om aftenen og blev indkvarteret. Fire drenge i en lejlighed, syv piger i en anneksbygning. Pigernes anneks var beregnet til fem med tre senge og en alkove, hvor to piger skulle sove.

Pigerne havde en trækudskuffe, som skulle fungere som seng nummer seks, og i lokalet stod en drømmeseng, som skulle gøre det ud for den syvende seng.

Artiklen fortsætter under banneret

Tirsdag morgen kontaktede vi lejrchef Jens Larsen og gjorde ham bekendt med problemet. Desværre havde han ingen løsning, men lovede at fjerne de møbler, der ikke kunne være der, når den sidste seng skulle stilles op. Pigerne havde den første nat sovet tre i den lille alkove.

Ungerne havde glædet sig til den opvarmede pool, men graderne oversteg ikke 14. Onsdag aften skulle vi have kylling med sovs og færdigkartofler. Trods det at vi havde bestilt lav-selv-mad, hvilket betyder, at maden er lavet og blot skal varmes i ovn eller gryde i egen hytte, må man dog forvente, at den ikke er sundhedsskadelig.

Hvis man vælger at servere kylling for skoleelever, skal den være gennemstegt. Vi gav den alligevel 45 minutter i ovnen for at være sikre. Alligevel var nogle af stykkerne rå indeni.

En lærer fra en anden skole henvendte sig til os. Fire af hendes elever havde kastet op, 15 minutter efter at de havde spist, og den resterende kylling havde lugtet råddent (de gemte den til nærmere analyser). Embedslægen blev indblandet, men vi slap heldigvis for at blive syge.

Ved afrejse skulle man som lærer inspicere hytterne med lejrchefen inden afrejse. Problemet var bare, at vedkommende ikke var der før klokken 9.00. Det er meget belejligt, når man ved, at de fleste tager på ture meget tidligt, derved undgår man alt for meget kontakt med utilfredse gæster om morgenen.

Svar

Det virker helt barokt. Samme dag som jeg læste dette læserbrev, fik jeg en mail fra en anden skole, som helt uforbeholdent roser sit sidste ophold på Kilden og genbestiller. Kilden kender først nu Gummerups problem.

På Kilden har man valgt i videst muligt omfang ikke at have køjesenge. Derfor var der syv senge på gulvet i denne lejlighed, der er stor, så der er plads nok til børn på lejrskole.

Undertegnede, der er på kontoret i Slagelse, er ikke lejrchef og har ikke talt med kunden under opholdet.

Vi har ikke den nøjagtige temperatur for den opvarmede pool, men den var højere - knap 20 grader. Kilden leverer ikke råddent mad. Kilden bruger samme leverandør som hele det øvrige Bornholm, nemlig slagter Jørgensen i Tejn. Varen var helt ny og leveret dagen før i frossen tilstand. Kilden får altid nye varer hver uge.

Det er korrekt, at der var fire, der blev dårlige i forbindelse med deres ophold på Bornholm i samme uge. Der var 165 personer, der spiste kylling samme aften uden problemer.

Embedslægen var ikke indblandet - den lokale læge, som havde eleverne i konsultation efter Kildens initiativ, fandt ikke grundlag for dette.

Det er ingen skam ikke at være til stede ved afrejse klokken fem om morgenen, når man trods skriftlig anmodning ikke har fået tidspunktet oplyst.

Jens Larsen, Feriecenter Kilden og Feriebureauet Bornholm


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ