Lær at søge på Google

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

www.netpilot.dk er et nyt undervisningsmateriale for mellemtrinnet. Eleverne kan her lære at søge bedre i Google, og det kan bruges til junior-pc-kørekortet. Netpilot er udviklet af Learning Lab Denmark/Danmarks Pædagogiske Universitetsskole i samarbejde med skolebibliotekarer, seminarier og folkebiblioteker. Lærer og skolebibliotekar Bjarne Thostrup har være med i udviklingen.

Hvad er målet med netpilot?

»At blive bedre til at søge på nettet. Det handler om at få så få hit som muligt på Google. Mange elever tror, det er godt med mange hit, men man kan jo betale sig til at komme på Google. Det handler om få hit, præcise søgninger og de rigtige hit. Der er meget undervisning gemt i dette«.

Handler det også om kilde­kritik?

»Ja, meget. Men det handler også om at klæde lærerne på til at blive bedre til at lære eleverne at søge og til at definere opgaverne klart. Hvornår er en søgning for eksempel god nok. Det er urimeligt at vurdere ud fra flere millioner hit, man skal ned på en håndfuld«.

Hvad koster materialet?

»Det er gratis. Der er forslag til lærerne, og der er et gratis plug­in til Internet Explorer, så man grafisk undervejs i en søgning kan se, hvor god man er til at søge«.

Der er mere at læse om netpilot på www.emu.dk under skolebiblioteket, hvor Bjarne Thostrup har skrevet om materialet.

mrm@dlf.org