Anmeldelse

Festivals

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Engelsklærere gør meget ud af festdage og traditioner i engelsktalende lande. Det er der flere årsager til. Dels skal man ifølge bekendtgørelsen undervise i kultur- og samfundsforhold, herunder højtider, dels giver stoffet gode muligheder for at sammenligne sit eget lands traditioner med andre landes.

Fakta:

Titel: Festivals

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

"Festivals" egner sig, som navnet antyder, fortrinligt til arbejdet med dette emne. Materialet kan bruges fra 4.-10. klasse, men på nær afsnittene om jul og fødselsdage mener jeg, at materialet er bedst til mellemtrinnet og i overbygningen.

Vi hører om fester, vi også fejrer i Danmark, blandt andet jul og fødselsdage. Forfatteren introducerer selvfølgelig også traditioner, man kun finder i Storbritannien og USA, som for eksempel Guy Fawkes Day, Hogmanay og Martin Luther King, Jr. Day.

Desuden fortæller forfatteren om traditioner, der efterhånden har spredt sig til hele verden, især Halloween og St. Valentine's Day, der i stadig større grad udnyttes kommercielt. Det er dog ikke forfatterens hensigt at bidrage til denne kommercialisering, tværtimod lægges der op til at bruge elevernes egen fantasi og kreative evner.

Forfatteren har udvalgt gode tekster, og bogen er flot illustreret med tegninger og fotografier. Der findes gloseliste bagerst og forslag til interessante og varierede arbejdsopgaver i lærervejledningen. I sidstnævnte kan man også læse transskriptionen af spændende samtaler med engelske og amerikanske børn og unge, der kan høres på den ledsagende cd.