Anmeldelse

Hvad er krop

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kravet til en ny fagbog må være, at den bidrager med noget nyt inden for det pågældende område. Det kan være ny viden, nye perspektiver på kendte problemstillinger, nye eller bedre måder at formidle stoffet på, eller at den starter nye refleksioner hos læseren. Undertegnede har beskæftiget sig en del med emnet "kroppen", og eftersom der er skrevet rigtig meget litteratur inden for dette område, var det med skepsis, at jeg begyndte læsningen af bogen "Hvad er krop". Forventningen til, at bogen kunne bidrage med noget nyt, var ikke stor hos denne anmelder. Det blev dog en skuffelse, der ikke gik i "opfyldelse", da bogen lever op til alle de krav, undertegnede til at starte med listede op.

Fakta:

Titel: Hvad er krop

Forfatter: Gunn Engelsrud

Oversætter: Joachim Wrang

Pris: 199 kroner

Sider: 176 sider

Type: Bog

Forlag: Akademisk Forlag

Forfatteren Gunn Engelsruds hensigt er at diskutere forståelser af kroppen, som den kommer til udtryk inden for forskellige samfundsområder. Med udgangspunkt i teorier som kropsfilosofi, antropologi og psykologi opstiller hun modsætningsforhold i vores måde at forstå krop og bevægelse på. Hun fokuserer blandt andet på områder som den erfarne og levede krop kontra den fejlfri og risikobetonede krop, på at være en socialt accepteret krop kontra at føle velbehag og ro i sin krop samt at forholde sig funktionelt eller eksistentielt til sin krop.

Sproget er "let akademisk", men gøres tilgængeligt gennem de mange eksempler, der bidrager til, at læseren får mulighed for at overføre disse til eget univers. Bogen kan varmt anbefales til alle (nok primært voksne), der interesserer sig for emnet krop, ikke mindst til undervisere, hvor kroppen er i fokus - men hvornår er den ikke det?