Anmeldelse

Børnenes store leksikon

Børnenes store leksikon

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børneleksika er der en del af, men dette skulle angiveligt være Danmarks største familieleksikon. Og det er stort! Man kan hurtigt konstatere, at der her ikke er tale om et eksemplar, man kan have liggende i tasken eller snuppe med på en weekendtur i sommerhuset. To kilo vejer det, så alene det gør måske, at målgruppen er sat til minimum otte år. Den betydelige størrelse er dog ikke nødvendigvis et minus, for bogen åbner rige muligheder for tematisk og visuel fordybelse i ord, begreber og emner fra både ind- og udland.

Fakta:

Titel: Børnenes store leksikon

Oversætter: Kirsten Nauja Andersen

Pris: 349,50 kroner

Sider: 456 sider

Type: Bog

Forlag: Carlsen

Leksikonet er opbygget således, at alle opslagsord står i alfabetisk orden og ikke ordnet efter temaer som mange andre leksika til børn. Ud over dette er der suppleret med større bokse, der i tekst, billeder, tegninger og fotos uddyber enkelte emner. Disse bokse er absolut et af værkets stærke sider, da detaljeringsgraden her er høj og illustrationerne tilsvarende indbydende og kreativt afvekslende. Der er blandt andet mulighed for at spille sig igennem Danmarkshistorien i "Det store historiespil", udføre små eksperimenter og følge livet i en dansk middelalderby.

Man kan altid diskutere berettigelsen af et bogligt leksikon i en tid, hvor alt fås på cd-rom eller kan slås op på internettet. Men bogen er nu stadig en central del af vort samfund og vores uddannelsessystem, og dette eksemplar kan i hvert tilfælde anbefales som opslagsbog i klassen (grundskolen) og i familien.