Anmeldelse Samfundsfag
0   304

Muhammedkrisen under huden

Fakta


Titel
Muhammedkrisen under huden


Instruktion: Vibeke Heide-Jørgensen 59 minutter, 160 kroner

Type
Dvd

Forlag
Det Danske Filminstitut

Dokumentarfilmen "Muhammedkrisen under huden" følger de to mest fremtrædende personer i perioden med bål og brand i 2006. Den viser et billede af to menneskers forskellige udgangspunkter og muligheder i forsøget på at forklare årsager og sammenhænge. Ahmed Akkari og Naser Khader repræsenterer på alle måder hinandens modsætninger. Hvor Khader kan navigere i og bruge pressen efter eget ønske, fremgår det tydeligt af denne film, at Akkari ikke selv styrer sin fremtræden i pressen. Han kastes rundt efter journalisternes forgodtbefindende. Han er ikke vant til at være i pressen og fanges i udtalelser og situationer, der ville være svære at håndtere for de fleste.

Artiklen fortsætter under banneret

Khader og Akkari knoklede for at skabe ro og retfærd. På hver deres måde betalte de prisen for at fastholde en krigsretorisk linje over for hinanden og det, den anden står for. I filmen bliver det tydeligt, at de på nogle punkter var lige gode om, at informeringen om og udgangen på denne krise ikke blev hverken smuk eller fremadrettet. Men på endnu flere punkter var Akkari dømt ude, fordi hans udgangspunkt med "danske" øjne var forkert.

I samfundsfag vil filmen være et udmærket partsindlæg i et forløb om selve krisen. Ligeledes kan filmen bruges i arbejdet med mediernes rolle i samfundet og ikke mindst forskellige måder at bruge eller blive brugt på i disse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.382 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.236 andre er allerede tilmeldt