Anmeldelse

Det bedste jeg ved

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rytmiske sange i forskellige genrer og til forskellige lejligheder, der henvender sig til børn i 7-12-års-alderen. Sangene er færdigskrevne og færdigarrangerede, men fra forfatterens side også tænkt som springbræt til at digte, synge, rappe videre i den retning, klassen eller den enkelte har behov for.

Fakta:

Titel: Det bedste jeg ved

Forfatter: Birte Zander

Illustrator: Lars Trier

Pris: 80 kroner

Sider: 44 sider

Type: Hæfte

Forlag: Dansk Sang

Tekstmæssigt spænder hæftet vidt. Fra Zanders egne tekster over Halfdan Rasmussen og Bjarne Jes Hansen til delvis elevproducerede tekster, og det samme er tilfældet emnemæssigt, hvor vi også kommer vidt omkring, her angivet ved fire af titlerne: "Hvis børnene bestemte", "Kejserens nye klæder", "Blære-rap" og "Der er så dejligt ude på landet".

Melodierne er meget varierede i form og udtryk og spænder fra reggae over rock til samba.

En god håndfuld af de 13 sange er meget iørefaldende og vil enten kunne bruges som enstemmig sang i undervisningen/til forestillingen eller måske i forbindelse med optræden til forældremødet. Tilføjes sangene de meget enkle stemmer, der overvejende er komponeret som parallelle over- og understemmer, opnås en fin og fyldig sang, og med forholdsvis enkle midler opnås således et godt resultat.