Odder Kommune
0   140

Intranet er lykken

Flere og flere skoler får intranet. På Gylling Skole i Odder har de haft det siden 2005. Her underviser lærer Birgitte Pallesen i 4. klasse.

Hvad bruger du skolens intranet til?

Artiklen fortsætter under banneret

»Det er et let værktøj til at koordinere mellem lærere, elever og forældre. Jeg lægger næste ugeplan, så de kan se kommende lektier. Jeg kan også selv foretage skemaændringer og være sikker på, at alle har set det.

Jeg bruger det også til beskeder generelt på det, vi kalder opslagstavlen, men jeg kan også sende specifikke beskeder til enkelte forældre eller elever.

Hvis en elev ikke er blevet færdig med en opgave i klassen, kan den også laves færdig hjemme.

Vi har også læsekontrakt, hvor eleverne selv skriver titlen på den bog, de vil læse, og mål for, hvor meget de skal læse. Så kan de selv og jeg løbende følge med i, hvor langt de er kommet. Jeg kan også reservere computerrum og planlægge møder hjemmefra, fordi jeg har adgang til de andre læreres kalendere«.

Hvad er fordelen ved intranettet?

»Man spares for en masse papirsedler. Og det er meget nemmere med tilmeldinger til samtaler og andre arrangementer. Det kan og skal selvfølgelig ikke afløse telefonen, men det er en lettere måde til koordinering af alt det praktiske«.

Hvilke ulemper er der?

»Jeg oplever det kun positivt. Alle forældre i min 4. klasse har også bakket op om det og er tilmeldt og kigger dagligt ind på intranettet«, siger Birgitte Pallesen.

mrm@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ