Debat
0   189

Endelig svar

9. oktober blev Bertel Haarders svar på DLF's syv anbefalinger fra 28. februar offentliggjort. 12. oktober bragte Folkeskolen et indlæg af Bertel Haarder, hvor der står:

»Noget andet er, at jeg ikke har offentliggjort et svar på de syv anbefalinger. Jeg vil ikke i denne sag kommunikere gennem opslag og programerklæringer, men foretrækker direkte kommunikation og samarbejde«.

Artiklen fortsætter under banneret

Timingen er måske ikke perfekt, men nu foreligger der trods alt et svar. Man kan dog mene, at det har varet vel længe for et ministerium, hvor der normalt ikke er langt fra tanke til handling, og hvor man lejlighedsvis opererer med høringsfrister på 14 dage. At DLF skulle vente 222 dage på et svar, må bero på, at det ikke har været opportunt for ministeren at svare. De syv anbefalinger lægger op til et tættere og mere forpligtende samarbejde med DLF, end Bertel Haarder ønsker.

Her et uddrag af ministerens svar:

DLF's anbefaling 7: »Undervisningsministeren sikrer, at Danmarks Lærerforening er repræsenteret, når der nedsættes udvalg og arbejdsgrupper vedrørende ændringer i folkeskolen«.

Bertel Haarders svar: »Det er vigtigt, at folkeskolens parter inddrages i alle væsentlige ændringer af folkeskolen. DLF er også blevet inddraget og indbudt til deltagelse i diverse arbejdsgrupper vedrørende folkeskolen. DLF deltager i styregruppen for Fælles Mål og er inviteret til drøftelser i udvalget til at udarbejde en national strategi for naturfagene. DLF vil endvidere blive indbudt til at deltage i det kommende arbejde med afbureaukratisering af folkeskolen«.

Læs hele ministerens svar på www.uvm.dk og døm selv, om det kan ­bekræfte Bertel Haarders erklærede hensigt om direkte kommunikation og samarbejde med DLF.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ