Anmeldelse

Skal vi danse?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en tid, der er "vild med dans", har initiativtagerne til denne dvd beskrevet en anden type af dansemiljø, hvor livsglæde, fællesskab og engagement er helt afgørende.

Fakta:

Titel: Skal vi danse?

Pris: 300,00 kroner

Type: Dvd

Forlag: Landsforeningen Danske Folkedansere

Den første del af "Skal vi danse?" er en beskrivelse af dansk folkedanskultur anno 2007. Vi følger Noa på 17 år, der tager til ungdomsstævner. Sten på 18 år, som danser folkedans til fredagsdans. Mette går på folkemusiklinjen på konservatoriet, og Anine og Jan træner for at deltage i Danmarksmesterskabet. Fælles for dem er, at det er livsglæden ved folkedans, der driver dem.

Anden del af dvd'en er videobeskrivelser af syv folkedanse, så det er nemt for brugeren af materialet at lade sig inspirere af de tydelige instruktioner og videoklip. Så er man klar til at kaste sig ud i Reinlænder Polka, Den lille Vendelbo, Polka sekstur, Borddansen, Tosse-Marens totur, Den toppede høne og Sønderborg dobbelt kvadrille.

Lærervejledningen indeholder en introduktion, dansebeskrivelse, trin og figurer, noder, kildehenvisninger og link.

Materialet er nemt at gå til og kan sagtens bruges i folkeskolen, når der skal arbejdes med folkedans, men givetvis mest i de ældste klasser. På www.folkedans.dk kan man finde flere oplysninger om at udvikle området i folkeskolen.

Hvis målgruppen er eleverne i folkeskolen, er det ærgerligt, at det kun er unge mennesker fra 17 år og opefter, man følger i materialet. Det kunne være spændende at se en 7.-klasse, hvor det også var en del af deres hverdag.

Anbefales bestemt til danseglade lærere og eleverne i folkeskolen.