Anmeldelse Skoleledelse
0   280

Kontrol og tillid

Fakta


Titel
Kontrol og tillid

Forfatter
Klaus Ernst Hansen

ISBN
978-87-915-6224-2

Pris
175,00 kroner

Sider
128 sider

Type
Bog

Forlag
Forlaget PUC

"Ledelsen skal stikke nogle rammer ud, som vi skal arbejde ud fra. Det er jo en ledelsesform, der kræver meget tillid fra lederen. Det er medarbejderne, der skal sidde ved rattet, mens det er ledelsen, der skal hælde benzin på motoren".

Artiklen fortsætter under banneret

Citatet stammer fra en lærer og kan læses i en interessant og aktuel bog om kontrol og tillid i den pædagogiske ledelse. Bogen bygger på interview med tre skoleledere og to lærere i folkeskolen.

Forfatterens ambition er at undersøge konkrete erfaringer og oplevelser med kontrol, tillid, pædagogisk ledelse og pædagogisk udvikling.

Folkeskolen domineres af tiltag fra kommuner og ministerium, som rammesætter den pædagogiske udvikling på den enkelte skole, hvor skolelederen skal tage beslutninger og gerne inddrage lærerne heri. Presset med massive udviklingsinitiativer udefra virker frustrerende på lærerne.

Der er konflikter mellem tanker, der kommer "nedefra", og tanker, der kommer "ovenfra", i forhold til lærernes ejerskab og engagement i skolens udvikling. Konflikten påvirker relationerne mellem skoleleder og lærere og handler dybest set om tillid og kontrol i forhold til en pædagogisk udvikling.

Pædagogisk ledelse handler om på den ene side at støtte, stimulere og skabe muligheder for, at lærerne kan udvikle sig, men på den anden side om at evaluere, kontrollere, regulere og stille krav til lærerne og den pædagogiske udvikling.

Bogen er tankevækkende læsning, der positivt og konstruktivt beskriver de problemstillinger, som tillid og kontrol udløser.

Bogen slutter med ordene "Skoleledere og lærere bør søge indsigt og viden for at kunne navigere i og leve med paradokset mellem tillid og kontrol".

Her er en rigtig god begyndelse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ