Anmeldelse

Safari i Kalahari

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er masser af stof i denne bog - og man kan bruge det på mange måder og i mange fag. Sydafrika er et stort land med forskellige folk, sprog og traditioner, og forfatteren tager os med på en rundrejse. Musikken er det centrale og indspillet på den medfølgende cd. I bogen er der noder til sangene og forslag til danse og bevægelser. Men derudover er der en masse andet stof: Eventyr og fortællinger, fakta om de forskellige folkeslag, dyr, kunst, instrumenter, traditioner, mad og opskrifter.

Fakta:

Titel: Safari i Kalahari

Forfatter: Benedicte Riis

Type: Bog med cd

Forlag: Dansk Sang

Der er mange muligheder for at arbejde med stoffet, og indgangsvinklen kan høre hjemme i mange fag. Mest oplagt er musik og billedkunst, og det er også her, forfatteren kommer med de fleste metodiske anvisninger, men man kan også nemt finde stof, der kan anvendes i dansk, for eksempel eventyrlæsning, geografi eller biologi. Man kan vælge at plukke enkelte sange ud, men der er stof nok til en hel emneuge om Sydafrika.

Den medfølgende cd er fyldt med skøn og medrivende musik samt oplæsning af enkelte af bogens fortællinger. Der er mange flotte billeder og et spændende layout, der desværre nogle steder forårsager dårlig læsbarhed.

De mange anvendelsesmuligheder gør bogen brugbar på mange klassetrin på forskellige måder. Læreren kan hente ideer og inspiration eller læse op for de yngste elever, og eleverne kan selv søge oplysningerne fra 3.-4. klasse. Et oplagt materiale, hvis man vil arbejde med musik og kultur fra den del af verden.