Anmeldelse

Genbrug på den fede måde

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Genbrug kan være det at finde, købe og bruge tøj eller brugsgenstande, andre af en eller anden grund har valgt at aflevere til en genbrugsbutik hist eller pist. Men det kan også være at nytænke og redesigne tekstiler efter eget valg. For mange unge er det en skøn sport at gå på jagt i små genbrugsbutikker og ud fra deres ofte omfattende viden om mode og trends at afsøge hylder og stativer.

Fakta:

Titel: Genbrug på den fede måde

Forfatter: Karen Marie Dehn

Pris: 199 kroner

Sider: 104 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Olivia

I denne bog vælger forfatteren at præsentere begrebet genbrug under en dejlig bredspektret optik, der spænder fra detaljer til hele modeller. Samtidig er der et lille lødigt teknikafsnit, der i undervisningssammenhæng vil kunne bruges til at forklare brugen af snitmønstre, udvalgte stingtyper og enkel montering.

Ideer og modeller er delt op i let tilgængelige afsnit med ideer til beklædning, tilbehør og boligtekstil. Stilmæssigt bevæger bogen sig fra det retrohippe til det nostalgiske. Ganske hyggeligt og anvendeligt også til en mere tværfaglig snak om for eksempel ungdomsoprøret, håndarbejde i almuesamfundet eller streetstyle som modefænomen.

Ærgerligt at det har været nødvendigt at krydre hovedbegrebet "Genbrug" med flosklen "på den fede måde". Det kommer sprogligt til at skygge lidt for et lødigt indhold, der ud over ideer også lægger op til selvstændig vurdering af blandt andet farve- og materialevalg, indlæring af grundlæggende syteknik og ikke mindst en frugtbar dialog med en kyndig voksen om, hvad eleverne vil kunne få ud af emnet.