Anmeldelse

Tryllestenen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Tryllestenen" beskrives som et kreativt værktøj henvendt til alle, der søger inspiration og idéer til at arbejde med musik, billeder, drama og fortællinger med børn. Et materiale, vi kan bruge til at styrke børns sanser og musiske udfoldelse.

Fakta:

Titel: Tryllestenen

Forfatter: Ditte Aarup Johnsen

Pris: 280 kroner

Sider: 92 sider

Type: Bog med cd

Forlag: Dansk Sang

Beskrivelsen holder, og materialet kommer vældig godt omkring de forskellige veje til erkendelse og musiske arbejdsformer. Under overskrifterne: "Eventyr", "Vilde dyr", "Insekter", "Hulebyggeri", "Sansedage", "Sovedyr", "Arbejde" og "På landet" præsenteres sanglege og andre aktiviteter, der vil være til glæde og stimulans for børnenes fantasi og deres udtryk.

Forfatteren angiver aldersgruppen fra to-otte år som målgruppe og differentierer yderligere de forskellige aktiviteter meget præcist inden for denne aldersgruppe.

Kapitlerne følger skabelonen: Præsentation af sangen, dernæst sanglegen, forskellige billedrelaterede aktiviteter (der i bogens sidste del er hjulpet godt på vej af skabeloner og andre anvisninger), temaaktiviteter, præsentation af andre emnerelaterede sange og, til flere af kapitlerne, en lille fortælling.

Sangene er indspillet på vedlagte cd i enkle, men fint afpassede versioner i forhold til de enkelte sanges karakter. Cd'en vil således fint kunne bruges i undervisningen/legen.

Sangene og bogens øvrige aktiviteter udgør et udmærket, gennemarbejdet og anvendeligt materiale.
Powered by Labrador CMS