Folkeskolens leder:

Spørg løs og fortæl, hvad du mener

Underrubrik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Vil du arbejde for, at honorarer tilfalder DLF og dermed kommer medlemmerne til gode?« spørger Frank Andersen i netdebatten på Folkeskolens og Underviseres valgsite på nettet. Du kan se, hvad hovedstyrelseskandidaterne svarer, på side 37 - eller du kunne have set det for et par uger siden på nettet. Du kunne også selv have spurgt kandidaterne om deres holdning til elevplaner, deltagelse i velfærdsdemonstrationer eller til nogle af de mulige overenskomstkrav, der har været til debat. På ernaeringogsundhed.dk/valg, folkeskolen.dk/valg, specialpaedagogik.dk/valg og undervisere.dk/valg har du chancen for at gå i dialog med de mennesker, du kan stemme på. Du kan også kommentere deres tanker og ideer. Fra redaktionens side vil vi gerne gøre vores til at understøtte en levende debat op til valget af den gruppe, der skal stå i spidsen for Danmarks Lærerforening de kommende fire år. Det er bestemt ikke for at holde læserdebatten nede, at der ikke er afsat plads til læserbreve i månedsmagasinet Undervisere. Tværtimod er målet en levende her og nu-debat på nettet frem for læserbreve med en måneds mellemrum, hvor pingpong-boldene når at falde fuldstændig til jorden, før nogen får dem samlet op. Vi sætter selvfølgelige plads af i bladet til at afspejle den forløbne måneds debat på nettet.

Men debatlysten på folkeskolen.dk og de to nye netmedier specielt for de nye medlemsgrupper, specialpaedagogik.dk og ernaeringogsundhed.dk, er ikke så stor, som man kunne tro, når man ser Folkeskolens bugnende læserbrevssider og indbakken hos redaktionens journalister, hvis e-mail-adresse altid er trykt sammen med artiklerne.

Jeg nægter at tro, at tiden ikke er moden til weblog og elektroniske debatfora i DLF. Er der slet ikke interesse for at diskutere løn, arbejdstid og skole- og personalepolitik, inden man vælger en fagforenings­top til at tage sig af det? Eller er det vores debatfora og weblogs, der er for besværlige at finde og bruge? Vil I for eksempel hellere kommentere de enkelte artikler og netnyheder end skrive i debatfora? Er det vigtigt, at ens e-mail-adresse er usynlig på nettet? Skal alle medlemmer kunne åbne en weblog på folkeskolen.dk eller et af de andre netmedier? Eller er det fint, at redaktionen indbyder skribenter som nu, hvor det er hovedstyrelseskandidaterne, der har mulighed for at skrive en elektronisk klumme, altså »blogge«. |

Skriv din mening i netdebatten eller direkte til mig på: kra@dlf.org

»Jeg nægter at tro, at tiden ikke er moden til weblog og elektroniske debatfora i DLF«
Powered by Labrador CMS