0   73

Uenighed om kronerne

Forhandlinger foregår i KTO, ikke i pressen, siger Anni Herfort

Der blev ikke aftalt nogen fordeling af overenskomstpuljen til særlige formål, den såkaldte KTO-pulje (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte), da de kommunalt ansattes organisationer i mandags holdt møde. Dagen før havde formanden for Sundhedskartellet Jette Søe og formanden for pædagogerne i BUPL, Foreningen for Pædagoger og Klubfolk, Bente Sorgenfrey i Politiken meldt ud, at pædagogerne skulle have 75 millioner og sundhedspersonalet 60 millioner af puljen. De to grupper har flertal blandt funktionær- og tjenestemandsorganisationerne, og dermed ville der formentlig kun blive et ret beskedent beløb til lærerne.

'Forhandlingerne foregår i KTO, ikke i pressen', understregede formanden for Danmarks Lærerforening Anni Herfort efter mødet.

Artiklen fortsætter under banneret

'Vi mødes igen onsdag den 27. januar, og inden da skal vi være enige om nogle kriterier for fordeling af puljen, og den 29. januar skal fordelingen aftales med arbejdsgiverne'.

Det ligger på forhånd fast, at arbejdsgiverne først og fremmest vil bruge puljen til nye lønformer. Men uanset om lærerne kommer på ny løn eller ej, har Anni Herfort DLF's hovedstyrelses opbakning til at gå efter så mange penge som muligt. Så er pengene til rådighed, hvis arbejdsgiverne kommer med et bud på en ny løn, som Lærerforeningen kan acceptere. BUPL skal i gang med at forhandle en overgang til nye lønformer for de menige ansatte, mens Dansk Sygeplejeråd fik langt det største beløb af KTO-puljen i 1997, 100 millioner kroner, dengang sygeplejerskerne gik over på ny løn.

kara


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet